Maksaminen ja sopimukset

Maksaminen

Tekeekö mieli hankkia uusi tabletti, laukku tai skootteri? Pystyisitkö ostamaan oman asunnon? Tuotteita ja palveluja ostettaessa on aina harkittava, mitä maksutapaa käyttäen ostoksen rahoitus on mahdollista ja järkevää. Leffaliput saat helposti käteisellä tai pankkikortilla. Isoja hankintoja varten taas tarvitaan usein rahaa enemmän kuin lompakosta tai tililtä löytyy. Hankintoja voi rahoittaa säästämällä etukäteen tai ottamalla lainaa. Etukäteissäästäminen on yleensä edullisin tapa tehdä hankintoja.

Uusi 20 euron seteli


Sopimukset

Pankkitilin avaaminen ja erilaiset vakuutukset ovat ajankohtaisia viimeistään silloin, kun aloittaa ensimmäisen kerran työelämässä tai lähtee vaikkapa matkalle. Kun avaat ja ostat uusia palveluja, on tärkeää sopia osapuolten velvoitteet ja vastuut, jotta palvelujen käyttö on sujuvaa. Sopimusta tehtäessä on ehdottoman tärkeää lukea sopimus läpi ennen sen allekirjoittamista. 

Lue lisää eri maksutavoista, tileihin, sijoittamiseen ja vakuutuksiin liittyvistä sopimuksista ja testaa lopuksi mitä opit.