Talouspelejä verkossa

Tälle sivulle on koottu linkkejä peleihin, joiden avulla pääset testaamaan, miten hyvin tunnet keskuspankkien ja rahoitusmarkkinoiden toimintaa.

Finanzity Valloita finanssikaupunki!
nettipelit_rahapolitiikka_fi_sv_en.jpg Rahapolitiikkapeli - Kokeile onneasi ja taitojasi keskuspankin pääjohtajana.
nettipelit_tietovisa_fi.jpg Tietovisa - Jos saat täydet pisteet tästä rahapolitiikka-aiheisesta visasta, voit harkita hakevasi tulevaisuudessa töihin Suomen Pankkiin!
Finanssihai Finanssihai-pelissä voit testata tietojasi finanssimarkkinoista. Saat pisteitä sekä oikeista vastauksista että nopeudesta.
Raha ja hintavisa Raha- ja hintavisan kysymykset ovat helpompia kuin Tietovisan kysymykset, mutta vaativat silti pohtimista.
Taloustaitovisa Taloustaito-visa - Mittaa tietosi Taloustaito.fi -sivuston visassa.
Ekonomia

app_store_badge2_en.gif
€CONOMIA
Oletko koskaan pohtinut, mitä rahapolitiikka oikein on tai miten keskuspankin ohjauskorot vaikuttavat inflaatioon? €CONOMIA-pelistä saat vastauksia näihin keskuspankkitoiminnan peruskysymyksiin. Tavoitteenasi on pitää inflaatio korkopäätöstesi avulla vakaana ja hitaana juuri alle 2 prosentissa. Jos et osu oikeaan, inflaatio saattaa hidastua tai nopeutua rajustikin. Tasapainottelu kahden ääripään välillä ei ole helppoa.

€CONOMIA-peli on nyt myös mobiilina App Storessa hintaan 0 euroa!
Inflation Island Inflation Island – Kuinka inflaatio vaikuttaa talouteen Pelissä pääset tutustumaan saaren eri alueisiin ja näet, miten inflaatio ja deflaatio vaikuttavat ihmisiin. Inflaatiotilanteen muutokset näkyvät ympäristössäkin. Pääset myös testaamaan tietojasi ja tunnistamaan eri inflaatioskenaarioille tyypillisiä ilmiöitä. Elokuvateatterissa voit katsoa videoesityksiä ja valokuvia siitä, miten inflaatio ja deflaatio ovat historian saatossa vaikuttaneet eri maissa.
Top Floor Top Floor – Pääsetkö huipulle?
Sijainti: EKP:n toimitilat, Frankfurt am Main, Saksa Tehtäväsi: Kokoa EKP:n neuvoston tarvitsemat seitsemän kokousasiakirjaa ja vie ne ylimmän kerroksen kokoushuoneeseen.
Vastausaika: Mitä nopeampi sen parempi Tukipalveluina: Kuuma linja
ZALDO! ZALDO! Kesytä sisäinen finanssimörkösi.
Rahanarvolaskuri Rahanarvolaskurin avulla voit verrata, kuinka paljon tietyn vuoden rahasumma olisi nykyrahassa ja päinvastoin.