Generation €uro -kilpailu

Kilpailuaikataulu 2017–2018

1. kierros – karsintakysymykset: 4.10.–17.11.2017
2. kierros – analyysitehtävä: 30.11.2017–24.1.2018 
3. kierros – suullinen esitys: 5.3.2018 (alust. päivämäärä)
Palkintojenjakotilaisuus EKP:ssä: 10.–11.4.2018

Generation €uro on verkon kautta järjestettävä kilpailu, johon euroalueen maissa opiskelevat nuoret voivat osallistua joukkueena ja oppia rahapolitiikasta ja sen tavoitteista. Myös Suomessa keskiasteen opiskelijat voivat osallistua kilpailuun, sillä Suomen Pankki on mukana järjes­tämässä kilpailua suomeksi ja ruotsiksi.

Opettajalla on keskeinen rooli kilpailuun osallistumisessa. Hän toimii joukkueen valmentajana ja ohjaa joukkuetta tutustumaan rahapolitiikkaan. Opettajan ei kuitenkaan odoteta olevan rahapolitii­kan asiantuntija. Me täällä Suomen Pankissa vastaamme mielellämme kysymyksiin, joita opettajalle ja joukkueelle kilpailun edetessä tulee. Kilpailun tavoitteena on ensisijaisesti innostaa nuoria otta­maan selvää rahapolitiikasta ja keskuspankin toiminnasta, mutta uskomme, että kilpailun edetessä myös opettajat oppivat uutta ja saavat ideoita omassa työssään hyödynnettäväksi.

Lisätietoa kilpailun omalla sivustolla


Ålands lyceumin lukio voitti vuoden 2017 kilpailun ja Etelä-Tapiolan lukio vuoden 2016 Generation €uro -kilpailun. He pääsivät osallistumaan yhdessä muiden eurooppalaisten voittajajoukkueiden kanssa palkintojenjakotilaisuuteen Frankfurtissa.


Helsingin Suomalaisen yhteiskoulun joukkue voitti Generation €uro -kilpailun Suomen finaalin 2015. Tasaväkisessä kilpailussa jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Tampereen lyseon lukion joukkue ja Ålands lyceumin joukkue. Loppukilpailu järjestettiin Suomen Pankin rahamuseossa 9.4.2015. Voittajajoukkueen valitsi Suomen Pankin asiantuntijoista koostunut raati, jonka puheenjohtajana toimi Suomen Pankin johtokunnan jäsen Seppo Honkapohja.