Talousguru

talousguru_tohtori.jpgTalousguru on valtakunnallinen lukiolaisten taloustietämystä mittaava kilpailu. Kilpailussa Suomen lukioiden parhaat taloustietäjät kisaavat vuoden talousgurun tittelistä. Lukioissa järjestetyistä alkukilpailuista etenee kymmenen kilpailijaa kaksipäiväiseen loppukilpailuun, jossa testataan taloustietämystä niin kirjallisesti kuin talousasioiden väittelytaitoja suullisestikin.

Talousguru-kilpailun 2016 päivämäärät ovat vahvistuneet. Valtakunnallinen alkukilpailu pidetään lukioissa eri puolilla Suomea 13.1.2016. Loppukilpailu järjestetään 3.–4. maaliskuuta 2016 Helsingissä.

Paikallisesti lukioissa tapahtuvassa alkukilpailussa palkitaan koulun paras kilpailuvastaus. Loppukilpailun palkinnot ovat mittavia: Kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin (1 000 euroa, 500 euroa ja 250 euroa). Voittajan lukio saa lisäksi vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkinnon, aidon tohtorinhatun. Kaikki finalistit saavat talousaiheiset lehtipalkinnot, ja koulujen parhaille lähetetään kirjapalkinto ja diplomi.

Talousgurun järjestävät Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto, Finanssialan Keskusliitto ja FINE. Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajat ry ja Suomen lukiolaisten liitto ry.

Lisätietoja: Finanssialan Keskusliitto

Katso vuoden 2015 Talousguru Otso Kirveskarin haastattelu: