Betalningar och avtal

Betalningar

Längtar du efter en ny surfplatta, väska eller skoter? Räcker pengarna till en bostad? När man köper produkter och tjänster måste man alltid överväga med vilket betalningssätt det är möjligt och förnuftigt att finansiera köpet. Biobiljetter går lätt att köpa kontant. För större inköp behöver man däremot ofta mer pengar än man har i plånboken eller på kontot. Dessa anskaffningar kan man finansiera genom att spara på förhand eller genom att ta lån. Att spara på förhand är oftast det förmånligaste sättet att göra inköp. Läs mer om vilka olika betalningssätt som finns. 

Ny 20 €

Avtal

Att öppna bankkonto och teckna försäkring blir aktuellt senast när du första gången kommer ut i arbetslivet eller t.ex. reser utomlands. När du öppnar och köper nya tjänster är det viktigt att avtala om parternas skyldigheter och ansvar för att säkerställa en smidig användning av tjänsterna. Underteckna aldrig ett avtal innan du läst igenom avtalstexten. Läs mer om avtal i anslutning till konton, sparande och försäkringar.

Läs mer om de olika betalningssätt, konto, investeringar, och försäkringsrelaterade avtal och gör sedan uppgifterna för att testa vad du har lärt dig.